Daglig feelgood-checklista

31.03.2017

Du kanske har en checklista för de saker du behöver eller "måste" göra varje dag, för att tex sköta jobbet på ett bra sätt. Men har du samma struktur/rutin vad gäller att sköta dig själv? Men vänta nu, är inte jobbet beroende av dig? Hur är det möjligt att sköta ett jobb på ett bra sätt om du inte först har skött om dig själv på ett bra sätt? Ändå så tycks det så vanligt att missköta sig själv, sin kost, sin träning, sin sömn, sin återhämtning. Det är inte "coolt" att köra tills man stupar. Vem kommer att tacka dig när du är utbränd? När du har investerat all din tid och energi i ett jobb som du kanske inte ens kan gå till?

Jag skriver det här i syfte att kanske göra några tanke-upptäckter. Kanske du har tänkt på detta innan, eller kanske inte. Oavsett så kan det nog vara bra att bli påmind om vad som egentligen är viktigt, dvs du. Att ta hand om sig själv är inte synonymt med att vara egocentrisk, tvärtom skulle jag vilja hävda. Istället för att bli en börda för dig själv, dina nära, ditt arbete och kanske samhället, börja med dig själv. Tänk ifall alla skulle göra det? Tänk ifall vi skulle slippa behöva ständigt ansvara för andras lycka utan snarare vara källan till vår egna? Skulle vi inte ha MER att ge varandra då, i form av glädje och kärlek? Med det sagt så är det självklart att vi ska sträcka ut en hand när vi behöver hjälp, att tala om saker som känns jobbiga etc. Det är konstruktivt. Men att famla i blindo och bristande självmedvetenhet är enligt min definition, allt annat än konstruktivt.

Okej, nog med ludd och filosofi. Vad sägs om att konkretisera detta i en daglig checklista, som kanske faktiskt hjälper dig att bli mer självmedveten och därmed mer hälsosam?

Daglig checklista :

- Ingen mobil innan frukost.

- Meditation/vila/tupplur.

- Stretch/massage/träning (gärna i naturen).

- Träffa nära och kära. (kombinera med ovanstående och slå två flugor i en smäll?)

- Köldterapi och/eller bastu (kombinera med de två ovanstående och slå tre flugor i en smäll?).


Jag utmanar dig att testa, vad är det värsta som kan hända förutom att du kanske (med stor sannolikhet) mår bättre? Let me know how it goes!